Loading... Please wait...
U gebruikt momenteel een browser die beperkt ondersteund wordt, waardoor deze website niet optimaal toont. Wij raden u aan een upgrade voor uw browser uit voeren. Deze website is geoptimaliseerd voor de laatste versies van Mozilla Firefox en Internet Explorer 8.0.

Jan Walburg

jan2.bmpSamen zorgen voor veilig en gezond uitgaan
Waarom is het belangrijk dat veiligheid en gezondheid in het uitgaansleven gekoppeld worden?

Jan Walburg, directeur van het Trimbos-instituut over de samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

"Het Trimbos-instituut biedt wetenschappelijke kennis over middelengebruik en jongeren; het CCV is expert op het gebied van veiligheidsbeleid en beleid in het uitgaanscircuit. Door onze krachten te bundelen in het Centrum Gezond en Veilig Uitgaan kunnen wij alle bij het uitgaansgebeuren betrokken partijen (gemeente, politie, horeca) voorzien van voor hen relevante kennis en succesvolle praktijkvoorbeelden. Dit voorkomt dat partijen langs elkaar heen werken. Bevorderen van samenwerking en een integrale aanpak van uitgaansproblematiek is ook de ambitie van het Centrum.

Het uitgaansleven is belangrijk omdat het een plek is waar jongeren zich ontwikkelen en nieuwe ervaringen opdoen. Gezelligheid, groepsgevoel en ontspanning spelen hierbij een grote rol. Uitgaan biedt jongeren een kans om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en contact te leggen met anderen. Of het nou de kroeg, theater, bioscoop of discotheek is, een gezellige en leuke avond uit bevordert het geluk en mentaal welbevinden van vele mensen.

Zelf liet ik mijn kinderen met een gerust hart uitgaan samen met het gebruikelijke pakket adviezen en waarschuwingen. En een tijdstip dat ze terug moesten zijn. Pas na 5 jaar durfden ze toe te geven dat ze zich om 1 uur afmeldden in de slaapkamer en terwijl wij gerust doorsliepen, bleken zij weer terug te gaan het uitgaansleven in. Nooit geweten! Des te meer van belang dat je als ouders moet kunnen vertrouwen op een veilig en gezond uitgaansgebied."

Jan Walburg
Voorzitter Raad van Bestuur Trimbos-instituut

Centrum Veilig en Gezond Uitgaan Twitter Centrum Veilig en Gezond Uitgaan Linkedin InfoDesk

Heeft u een vraag? Kijk op onze pagina veelgestelde vragen of vul het contactformulier in. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op: 030 295 94 90.

Uitgelicht

Nieuw: Training

Wordt u als werknemer met een publieke taak regelmatig geconfronteerd met agressie van mensen die onder invloed zijn van alcohol en drugs?

 

Volg dan de training 'Omgaan met personen onder invloed'.
Lees meer: trimbos.nl

Inschrijven Nieuwsbrief UIT!

Uw naam:

Uw e-mailadres: