Loading... Please wait...
U gebruikt momenteel een browser die beperkt ondersteund wordt, waardoor deze website niet optimaal toont. Wij raden u aan een upgrade voor uw browser uit voeren. Deze website is geoptimaliseerd voor de laatste versies van Mozilla Firefox en Internet Explorer 8.0.

Convenant verkoop alcohol in glas bij Nijmeegse evenementen


24 april 2012

Politie, gemeente en supermarktondernemers in de binnenstad van Nijmegen tekenen deze week een convenant waarin zij afspreken dat supermarkten geen alcohol in glas verkopen tijdens risicovolle evenementen in het centrum. De afspraak gaat in vanaf Koninginnedag.

Bij eerdere evenementen, zoals die rond grote voetbaltoernooien, raakten mensen gewond en konden hulpdiensten soms moeilijk hun werk doen door rondslingerend kapot glas. Om de kans op dergelijke ongelukken te verkleinen, staat nu in een convenant dat supermarkten vanaf twee uur vóór een evenement tot de afloop ervan geen alcohol in glas verkopen. Voor horecaondernemers die tijdens een door hen georganiseerd evenement op hun terras drank of fris verkopen geldt vaak al dat zij geen alcohol in glas mogen schenken.Centrum Veilig en Gezond Uitgaan Twitter Centrum Veilig en Gezond Uitgaan Linkedin InfoDesk

Heeft u een vraag? Kijk op onze pagina veelgestelde vragen of vul het contactformulier in. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op: 030 295 94 90.

Uitgelicht

Nieuw: Training

Wordt u als werknemer met een publieke taak regelmatig geconfronteerd met agressie van mensen die onder invloed zijn van alcohol en drugs?

 

Volg dan de training 'Omgaan met personen onder invloed'.
Lees meer: trimbos.nl

Inschrijven Nieuwsbrief UIT!

Uw naam:

Uw e-mailadres: